Ancak kendinizi size mağazada her şeyi satmaya çalışan kadına teslim etmeyin. Aksi takdirde mağazadan eliniz kolunuz sımsıkı dolu birçok minik kıyafet ve malzemeyle çıkarsınız.Ancak unutmayın ki bebeğiniz bunları çok kısa bir süre giyecektir. Evde önce bir hesap-kitap yapıp minimum ihtiyaçlarınızı belirleyin ve mağazadaki satıcıların karşılarına hazırlıklı çıkın. Yaptığınız listedeki her şeyi almak yerine bu listeyi bir rehber olarak kullanın.
Ne sıklıkta çamaşır yıkayacağınıza önceden karar verin. Eğer her gün çamaşır yıkayacaksanız listedeki malzemelerden en az sayıda alın; kirlileri biriktirip yalnızca haftada bir yıkayacaksanız o zaman en fazla sayıda malzeme alabilirsiniz.
Alışveriş listenizi hazırlamadan önce ödünç aldığınız ve akraba çocuklarından kalan giysileri ve malzemeleri gözden geçirin. Aileniz ve akrabalarınız neye ihtiyacınız olduğunu sorduklarında bunu söylemekten utanmayın. Gerçekten neye ihtiyacınız varsa onu söyleyin. Farklı fiyat aralıklarındaki malzemeleri söyleyin ki seçebilme şansları olsun ve aynı malzemeleri farklı kişilere söylemekten kaçının.
Bebeğinizin ihtiyaçlarını bir öncelik sırasına dizin. Örneğin: bebekler için mama sandalyesi, küvette oturmak için sandalye ve oyuncakları sonra da alabilirsiniz aciliyetleri yoktur. Ayrıca bebeğiniz doğduğunda size birtakım hediyeler gelecektir, bu hediyeleri gözden geçirdikten sonra alışveriş yapın.Hediye gelmesi son bulduğunda tekrar bir hesap kitap yapıp ihtiyaçlarınızı belirleyin.
Çoğunlukla altı-dokuz aylık bebek giysilerini tercih edin. Bebek giysilerini hemen açıp dolaba yerleştirmeyin. Bebeğiniz 4.5 kg gibi büyük bir bebek olarak doğarsa açmadığınız bu paketleri götürüp 6 aylık bebek için olanları ile değiştirme olanağınız olur. Aynı şekilde bebek çok küçük doğarsa büyük giysileri küçük olanlarla değiştirebilirsiniz.
Alışveriş sırasında mevsimi göz önünde bulundurun. Bebek mevsim başında doğarsa önce hemen giyebileceği küçük giysileri daha sonra da ileride giyebileceği giysileri tercih edin. Pişman olacağınız bir alışveriş yapmayın.
Bebek giysilerini seçerken öncelikli olarak kullanışlı ve rahat olmalarına dikkat edin ve modayı geri plana atın. Her zaman yumuşak ve düğmesiz kolayca giyilip çıkartılabilen ve ayrıca sentetik olmayan giysileri alın. Uzun bağcıklar ve kurdeleler tehlike oluşturabilir ve ayrıca bebeğiniz düğmeleri yutabilir. Bebeğin büyümesini engelleyecek giysilerden uzak durun giysiler omuz kısmı ayarlanabilen veya streç kumaştan yapılmış olmalıdır. Tek parçalı belsiz tulumlar, beli elastik pantolonlar, kenarları geniş giysiler tercih edilmelidir.
Bebek mobilyası alırken pratiklik modelin önüne geçmelidir. Evde köpeğiniz varsa beşik onun erişebileceği yükseklikte olmamalıdır. Lüks bir puset büyük sükse yapabilir ancak unutmayın ki bununla otobüse binerken ve bunu katlamaya çalışırken çok zaman harcayacağınızdan çevrenizden tepki de alabilirsiniz.
Bebeğe tuvalet ve banyo malzemesi alırken ürünlerin bebeğin cildini kurutabileceğinden alkol ve koruyucu, yapay katkı maddesi ve kimyasal madde içermemesine dikkat edin. Bebek tozlarının tıbbi açıdan faydalı olmadığı ve bebeğin kıvrımlarında biriktiğinde ve ağızdan girdiğinde tehlike yaratabilirler; ayrıca talk pudrasının uzun vadede akciğer kanserine zemin hazırladığı bilinmektedir.
Ecza dolabınız için ilaç alırken acil durumlar için gerekli tüm ilaçları alın. Aksi halde ateşler içinde gece yarısı uyanan bebeğinize verecek bir ilacınız olmaz.