Annem Bitanem

Hamilelik Dönemine Nasıl Hazırlanmalı?

Hamilelik Dönemine Nasıl Hazırlanmalı?

Bebek sahibi olmaya karar verdiğinizde bunun önemli bir hazırlık dönemi geçirmeniz gerektiği anlamına geldiğini bilmelisiniz. Bu hazırlık dönemini nasıl mı geçirmeli? İşte size önerilerimiz...

7 Aralık 2012 Cuma 18:26
Yazdır

Anne ve baba olmaya kesin olarak karar verdiğinizde bunu en az bir yıl öncesinden planlamalısınız. Özellikle son üç ay en sağlıklı olmayı gerektiren dönemdir. Bunun dışında hayatınızdaki bazı faaliyetleri düzenlemeniz gerekebilir. Örneğin evinizi taşımaya karar verdiğinizde ya da işiniz nedeniyle evden uzakta kalmanız söz konusuysa bunu bebeğin geliş dönemiyle çakıştırmayı göze alamazsınız. Bazı aileler bebeklerinin yaz mevsiminde mi yoksa kış mevsiminde mi doğması konusunu bile önceden planlarlar. Bilindiği gibi eğitim kurumlarının çoğu eğitim dönemlerine sonbaharda başlamaktadır bu da çocuğun yaz mevsiminde doğması halinde daha erken yani kışın doğan kendilerinden daha gelişmiş çocuklara göre akademik başarılarının daha düşük olduğu saptanmıştır. Giderek daha fazla anne bebeklerini 30"lu yaşlardan sonra dünyaya getirmektedir. Son yıllarda kadınların sağlıkları önemli ölçüde geliştiği için geç yaşlarda hamile kalan kadınların durumu önceki nesiller kadar risk taşımamaktadır. Ancak hamileliği otuzlu yaşlarda gerçekleşen kadınlar hamile kalabilmek için en az altı ay beklemekte, halbuki 25 yaşlarındaki kadınlar için bu dönem sadece 4 aydır.

Düzenli olarak alabileceğiniz sağlık önlemleri
Sigara:Hamilelik sırasında doğrudan ya da pasif olarak sigara içmeniz bebeğe zararlı olacağından ve sigaranın erkeklerde sprem sayısını azaltıcı bir etkisi olduğundan sigarayı kesinlikle bırakmalısınız.

Alkol:Anne adayları haftada beş bardaktan fazla, baba adayları ise haftada on bardaktan fazla alkol almamalıdırlar. Çünkü alkol hem yumurtalığa hem de spermlere zarar vermektedir.

İlaçlar ve tıbbi tedavi:İlaçlar doğurganlığı etkiler. Örneğin kenevir erkeklerde sperm üretimini düşürür. Düzenli ilaç alınıyorsa doktorunuzdan bu konuda öneri almalısınız.

Hamilelik öncesi kontrol:Hamilelik planını uygulamadan ilk önce kızamıkçık aşısı olup olmadığınızı kontrol edin ve "smear " testi ile rahim kontrolü yaptırın ve diğer kontroller için de doktorunuzla görüşün.

Çevresel faktörler:Hamile kalmaya karar verip doğum kontrol yöntemini bıraktıktan sonra X ışınlarından, sıcak saunalardan ve birçok bahçe ve eviçi ürünlerinde bulunabilen PCB"den uzak durun.

Genetik danışmanlık:Ailenizde sistik fibrosis, thalassaemia, miyopatik kas astrofisi ve hemofili gibi kalıtımsal hastalıklar olup olmadığını bir tıp merkezinde kontrol ettirin. Genetik danışmanlar aile geçmişinizi araştırarak, geçmiş nesillerden gelen bir kalıtsal hastalık olup olmadığını size açıklar. Baskın bir genden bebeğinizin bundan etkilenmesi yarı yarıya olup, resesif bir gende ise bu oran dörtte birdir.

Anahtar Kelimeler: hamile kalmadan, hamile, gebelik, hamilelik,
Bu haber toplam 2018 defa okunmuştur
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
Hamile kalma şansı ne zaman daha yüksek?
Oyuncak Alırken Cinsiyet Değil Yaş Ayrımı Yapın!
Emzirme Dostu Ürünler
Tiroidin hamileliğe etkisi nedir?
Bebeğin anne karnındaki fotoğrafları
Doğumdan sonra karın germe ameliyatı ne zaman yapılır?
İleri Yaş Hamileliği
Kordosentez Nedir?
İkinci Bebeği Erteleyenlerden Misiniz?
Gebelikte hormonlu gıdaya dikkat
Emzirmek kanserden koruyor
Boş gebelik dış gebelik demek değildir
Hamilelik Belirtileri
Hamile Kalmak için Ne kadar Seks?
Hamilelikte İdeal Yaş
Hamile Kalmak İçin Uygun Günler
2.Bebek Nezaman Olmalı
Hamilelik Öncesi Testler
Yumurtalama Nasıl Gerçekleşir?
Yumurtalama Günü
Planlı Hamilelik
Ne kadar Zamanda Hamile Kalırım
Doğurgan mısınız?
Kadınlarda Üreme Organı
Hamilelik Öncesi Beslenme
Hamilelik Öncesi Bakım
Hamile Kalmak İsteyenler
Hamile Kalmadan Önce
Hamilelik Nasıl Oluşur?
Hamilelik için Geç Mi Kaldınız
Çocuk Sahibi Olmaya Hazırmısınız?
Bebek Planı
Bebek İsteyenlerde Cinsellik
Doğum Kontrolünü Ne Zaman Bırakmalı
 
KURUMSAL

İÇERİK

BİZİ TAKİP EDİN