1 AYLIK >>> 2 AYLIK >>> 3 AYLIK >>> 4 AYLIK >>> 5 AYLIK >>> 6 AYLIK
7 AYLIK >>> 8 AYLIK >>> 9 AYLIK >>> 10 AYLIK >>> 11 AYLIK >>> 12 AYLIK
13 AYLIK >>> 14 AYLIK >>> 15 AYLIK >>> 16 AYLIK >>> 17 AYLIK >>> 18 AYLIK
19 AYLIK >>> 20 AYLIK >>> 21 AYLIK >>> 22 AYLIK >>> 23 AYLIK >>> 24 AYLIK
Bebeğiniz bu ayda; koşar zıplar. Zıplayarak merdiven çıkabilir. İstediği nesneye uzanabilir. Hareketi artmıştır.
Gördüğü her şeyi inceler, keşfetmek ister. Her şeyi kendisi yapmakta diretir. Çabuk öfkelenir ve sabır göstermeyi bilmez. Paylaşmaktan hoşlanmaz.
Yüzünün bölümlerini, organlarını tanır. 20 kadar kelime söyler. İki sözcüklü cümle kurabilir. Söyleyebildiğinden çok daha fazlasını anlayabilir. Kelimeleri birleştirerek yeni ifadeler elde etmeye çalışır.
Dişlerini fırçalayabilir. Tuvalet eğitimine hazırdır. Bu aydaki sağ ya da sol el tercihi gelecekte hangisini kullanacağını gösterir.
Kitap sayfalarını çevirir ve gördüğü nesnelerin adını söyler. Masal dinlemek hoşuna gider.
Bebeğinizin Gelişimini Nasıl Destekleyebilirsiniz?
Öfkelendiğinde ya da ağladığında, duygularını onun için tanımlamak daima işe yarar. “Evet oyuncağı alamadığın için kızdın”, bağıran ve hatta tepinen bebeğiniz sadece anlaşılmak ister ve onu anladığınızı fark ettiğinde rahatlar. Bazen onunla duygularınızı paylaşabilirsiniz. “Babanın işe gitmesine üzüldüğünü biliyorum, ben de üzülüyorum” diyebilirsiniz. 2 Yaş Konuşma Becerileri Onunla daima konuşun. Bu dil gelişimini destekler. Araştırmalara göre, anneleri kendileriyle konuşan çocuklar anaokulu döneminde daha geniş bir kelime dağarcığına sahip oluyor.
Konuşmasını desteklemek için, ona yardımcı olun, ifade etmek istediklerini ona açıklayın. Unutmayın; konuşmayı da sizi taklit ederek öğreniyor. Kısa cümleler kurduğunda, ona cümleyi tamamlaması için ısrar etmeyin. Bu bebeğinizi kızdırır ve konuşmaktan soğutur. Bunun yerine, karşılıklı diyalog halinde olmanız daha yapıcı olur.
2 Yaş Aşı Takvimi Hepatit A aşısının 1. dozu